CT 84 Poliuretanski lepak-(boca)

Jednokomponenti nisko ekspandirajući poliuretanski lepak za pričvršćivanje ploča.


KARAKTERISTIKE:  • jednostavno nanošenje i upotreba

  • omogućava brz napredak radova (lepljenje, tiplovanje i nanošenje armirajućeg sloja), u roku od jednog dana

  • visoko prianjanje na mineralne podloge i EPS

  • vrlo dobar izolator

  • omogućava nanošenje pri niskim temperaturama i povećanoj vlazi

  • nisko ekspandirajući i stabilan volumenom

  • vodootporan

  • bez freona (CFC)

Nema na stanju, rok isporuke na upit.

1.200,00 din.
Ceresit
Tri koraka do kupovine:

Napravite svoj KORISNIČKI NALOG.

Dodajte proizvode u korpu.

Izaberite način plaćanja i isporuke.

 

 
Ukoliko želite više informacija o ovom proizvodu

Pozovite nas na: 064 881 00 40

Kontaktirajte nas putem kontakt forme

Opis

Details

Oblast primene:

Ceresit CT 84 je poliuretanski lepak koji se koristi za pričvršćivanje EPS-ploča (ploča od ekspandiranog polistirena), na fasadne zidove u svrhu termo izolacije građevine koristeći nisko vlažnu metodu. Ovaj lepakje element CeresitVWS Express ETICS sistema. Ceresit CT 84 može se koristiti za nanošenje EPS-ploča na novim zgradama ili na zgradama na kojima se obnavlja termoizolacija. Oko 2 sata nakon nanošenja, EPS ploče mogu se poravnati i ohrapaviti (brušenjem), tiplovati, te nakon toga naneti armirajući sloj koristeći Ceresit CT 85. CT 84 se ne sme koristiti u blizini otvorenog plamena ili vatre, jer sadrži zapaljivi plin.

Priprema podloge:

Ceresit CT 84 vrlo dobro prianja na čvrste i nosive podloge, kao što su zidovi, malteri i cementne podloge koje na sebi nemaju sastojaka koji mogu uzrokovati odvajanje (masnoće, bitumen, prašina itd.). U slučaju niskih temperatura, podloge na koje će se nanositi CT 84 ne smeju biti prekrivene snegom ili ledom. Potrebno je proveriti prionljivost postojećih fasadnih maltera i starih slojeva boja. Labave slojeve fasadnog maltera potrebno je ukloniti. Bilo koja nečistoća površine i ostale materije koje mogu uzrokovati odvajanje, paro-nepropusne slojeve i slojeve slabe prionjlivosti, moraju biti u potpunosti uklonjena, npr. uređajem za pranje vodom pod pritiskom. Mahovinu i alge uklonite čeličnom četkom, zatim celu površinu premazati sa fungicidom. Stari zidovi neprekriveni fasadom, čvrsti fasadni maltri i slojevi boja moraju se očistiti od prašine, oprati vodenim mlazom i ostaviti dok se u potpunosti ne osuše.

Način upotrebe:

Pre upotrebe dobro protresite bocu nekoliko sekundi. Nakon toga uklonite zaštitnu kapu sa ventila, te na bocu koja stoji uspravno, montirajte pištolj na ventil. Pažnja! Odvrnite ventil pištolja. Sa pištoljem postavljenim na bocu, moguće je otvoriti ventil i ispustiti lepak pritiskom na okidač pištolja. Početni profil treba fiksirati pre postavljanja EPS ploča. Ceresit CT 84 nanosi se pomoću pištolja sa dozom u uspravnom položaju, pazeći na udaljenosti izmedu pištolja i ploče kako bi se mogao naneti lepak. Ceresit CT 84 nanosi se na ivice ploče držeći razdaljinu od otprilike 2 cm od ivica i linije koja ističe, na celoj ploči paralelno sa njegovim dužim stranicama. Odmah nakon nanošenja lepka, postavite ploču na zid i pritisnite lagano sa dugačkom zidarskom letvom. Ravan položaj ploče može se korigovati do 20 minuta od trenutka postavljanja srednje dugačke zidarske letve. U slučaju postavljanja ploča na balkonski krov ili dugačke uporišne grede, neophodno je koristiti dodatan proizvod Ceresit CT 340, ugaone elemente za fiksiranje u sa obostranom lepljivom trakom i pribadačama. Uklonite zaštitni papir sa samolepljive trake, koja se nalazi na većem delu ugla. Ugao pritisnite na površinu tako da se manji deo postavi na prednju površinu ploče za izolaciju. Nakon postavljanja ploče u vertikalnom ili horizontalnom smeru, utisnite pribadaču u rupu, tako da se čvrsto fiksira. Sledeća ploča postavlja se na deo pribadače koji strči, tako da su njene ivice poravnate sa ivicama prethodno fiksiranih ploča.

Tagovi

Tagovi

Proizvod je označen sa sledećim tagovima:

Za odvajanje tagova koristite spejs ( ). Koristite navodnik (') za fraze.