TKK Insulation Adhesive 750 ml pištoljska

Za lepljenje izolacionog materijala na građevinske površine.


Tekapur Insulation Adhesive je jednokomponentna pena koja ima izrazito nisku ekspanziju i namenjena je za pričvršćivanje izolacionih materiala. Očvršćuje pomoću vlage iz vazduha.


Pogodno za jednostavno, brzo, čisto i efikasno lepljenje stiropora, stirodura i kamene vune na različite građevinskepodloge (beton, cigla, drvo). U skladu sa evropskim smernicama ETAG 004. Omogućava brzo napredovanje radova i dodatnu toplotnu izolaciju


984,00 din.
Tri koraka do kupovine:

Napravite svoj KORISNIČKI NALOG.

Dodajte proizvode u korpu.

Izaberite način plaćanja i isporuke.

 

 
Ukoliko želite više informacija o ovom proizvodu

Pozovite nas na: 064 881 00 40

Kontaktirajte nas putem kontakt forme

Opis

Details

Podloge na koje se lepe izolacione ploče moraju biti čvrste, ravne i čiste. Pre nanošenja je preporučljivo navlažiti površinu vodom. Vlaženje je izuzetno važno jer u velikoj meri poboljšava prijem na površinu kao i brzinu lepljenja. Optimalna temperatura doze pri upotrebi je 20 – 25 ° C. Tekapur poliuretanski lepak najpre treba naneti na ivice ploče, a zatim na površinu ploče u obliku slova W.

Tačno doziranje poliuretanskog lepka omogućuje manju potrošnju. Sa jednom dozom se može pričvrstiti 12 – 16 m2 izolacije.

Jednu minutu nakon nanošenja poliuretanskog lepka na izolacionu ploču, istu pričvrstimo na zid. Nakon pričvršćivanja ploče, ekspanzija poliuretanskog lepka se zaustavi. Izravnavanje izolacione ploče je moguće u narednih 10 do 15 minuta nakon pričvršćivanja na zid. Površine na kojima postoje veće neravnine je potrebno prethodno izravnati sa grubim produženim cementnim malterom. U slučaju tačkastih izbočenja na zidu, potrebno je izbušiti izolacione ploče sa unutrašnje strane tako da spoljašnja površina ostane ravna. Fuge između ploča se mogu popuniti poliuretanskim lepkom. Već nakon 2 sata, kada poliuretanski lepak očvrsne, može se nastaviti sa mehaničkim fiksiranjem i daljom obradom izolacionih ploča. Dodatno fiksiranje izolacionih ploča ankerima zavisi od kvaliteta građevinske površine. U podnožju objekta, na starim fasadama, betonu kao i nenosivim podlogama, dodatno fiksiranje ankerima je obavezno. Ako prvi red ploča nema oslonac na betonskoj ploči odnosno, ako je donja ivica fasade viša, može se upotrebiti letvica U profila koju treba mehanički pričvrstiti na zid. U slučaju lepljenja izolacionih ploča u lošim vremenskim uslovima, potrebno je zaštititi skelu. Ako duva vetar, posebno je potrebno zaštititi ivice objekta. Očvrsnuti poliuretanski lepak je potrebno zaštititi od UV zraka.

Tagovi

Tagovi

Za odvajanje tagova koristite spejs ( ). Koristite navodnik (') za fraze.